Nu prea am fost bun cu geografia națională până acum câțiva ani, dacă până în 2010 eram convins că Timișoara este tot în Transilvania, după 5 ani de showuri aproape în fiecare weekend în toate colțurile țării cred că pot să spun că aș putea lua acum un 8.50 la această materie. Sau un “B”. Obișnuiam să cred că țara se împarte în București și cei care vor să vină în București.
Dar nu este așa. Am cântat în spectacole care umpleau centrul Clujului dar și spectacole în niște sate dincolo de frontiera asfaltului pentru niște primari excentrici care au vrut neapărat să ne vadă.
De fiecare dată când am avut ocazia și timpul, o luam ușor la picior și băteam împrejurimile hotelului dacă zona părea ofertantă (asta când nu eram cazați la vreun motel de tiriști, de pe centura orașului):
“-Vine careva cu mine să vedem ce-i pe-aici?-Și ce să facem?-Nu știu… Bem o bere.”
De multe ori făceam stânga îmrejur și reveneam în zona cu wi-fi a hotelului. Dar după ce mi-a intrat aplicația #openyourcity pe mână am început să descopăr unele locații de care nici nu aș fi crezut că există în România. De exemplu am găsit clădirea asta în Galați
Cine ar fi crezut că arhitectura lui Gaudi se îmbină cu Art Nouveau și Art Deco într-un cartier reminiscent perioadei lui ne-rosti-i-aș-numele. Mai mult se pare că locul are și o destinație nobilă, adică este o clinică medicală. Kitsch sau nu, mai bine cu, decât fără.
..și o dată am descoperit că există un bar steampunk în Cluj. Pentru începători, “steampunk”-ul este un stil estetic care ar putea fi definit ca un science fiction din epoca victoriană, un fel de viitor trecut care nu s-a întâmplat niciodată. I-ați văzut multe din elemente în diferite abordări ale modei, designului interior și mai ales filme.
Prin aplicația #openyourcity exploratorii urbani se pot aștepta la multe surprize de acest fel în locuri le cele mai inedite și mai puțin cunoscute.
Voi ce ați descoperit?