Era anul de grație 1991 când guma Turbo și sifonăriile dominau economia locală, iar Batman îl avea rival pe Jack Nicholson în rolul Jokerului. Cumva în primăvara aceea se aliniaseră planetele de l-am văzut la televizor pe Lenny Kravitz agresând un Flying V pe o piesa ce suna izbitor cu Led Zeppelinul de pe discurile rusești ale lu’ taică-meu. În aceeași săptămână la școala nr 2 din Piatra

tag2

Neamț, un tânăr profesor cu inițiativă a venit într-o după-masă la noi în clasă cu un ciorchine de bilete în mână: “Cine vrea la concert website rock?” (Curiozitatea îmi era deja agitată de clipul ce-l văzusem).

Pentru prima oară după ’89 venea Compact în Piatra Neamț cu niște outfituri îndrăznețe de papuci Adidas din aceia cu 3 dungi (doar la Freddie mai văzusem) colanți cu imprimeuri cu fulgere și geci de motor. Și un munte de boxe care pentru vremea aceea generau niște decibeli veniți parcă din iad. La modul bun! Ce să mai… erau niște zei coborâți printre noi, muritorii, să ne trezească niște emoții de care nu știam că există! În seara aceea mi-au țiuit urechile pentru prima oară și am realizat ce vreau să fac cu viața mea. 22 de ani mai târziu, adică acum câteva săptămâni undeva prin țară, ghici cine cânta în deschidere unui concert VUNK?